Περιπλανώμενος θίασος

Πολλοί πιστεύουν ότι η Τρόικα (οι Θεσμοί σύμφωνα με το Λεξικό Βαρουφάκη), που αποτελείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ, εκτός από τα γνωστά μέτρα φτωχοποίησης του κόσμου και εκβαρβάρωσης των συνθηκών εργασίας, φέρνει ρηξικέλευθες και ριζοσπαστικές προτάσεις που θα αναβαθμίσουν τον τρόπο λειτουργίας του απαρχαιωμένου και σαθρού Δημοσίου μας. Δηλαδή θα το κάνουν πιο αποδοτικό και διαφανές. Μάλιστα.

Όσοι το πιστεύουν αυτό ας ψάξουν τώρα για τα αλεξίπτωτα τους γιατί μάλλον θα πέσουν από τα σύννεφα πάλι.

Έχουμε και λέμε, η Ευρωπαϊκή Ένωση

  • εκτός από το να νομοθετήσει τον γνωστότερο, ίσως, Ευρωπαϊκό κανονισμό, αυτόν που διέπει την πώληση των Αγγουριών, ο οποίος, δυστυχώς και προς λύπην εμάς των φανατικών της Σχολής του Σουρεάλ, έχει αποσυρθεί πριν λίγα χρόνια (1995-2009 RIP) με αποτέλεσμα το παζάρι να έχει πλημμυρίσει από ζαβά αγγούρια, την αγορά των οποίων ούτε το αόρατο χέρι του Άνδαμ Σμιθ δεν μπορεί πια να ρυθμίσει,

  • εκτός από την έλλειψη ενιαίων, πανευρωπαϊκών φορολογικών κανονισμών για τις διεθνείς εταιρείες με αποτέλεσμα πολλές τέτοιες να χρησιμοποιούν τα παραθυράκια για νόμιμες φόρο-απαλλαγές ύψους πολλών δισεκατομμυρίων κάθε χρόνο, πχ. η Starbucks έχει πληρώσει μόλις 8 εκατομμύρια στερλίνες φόρο στο βρετανικό κράτος για την περίοδο 1998-2012 (σε πωλήσεις 3 δις) και η Apple έχει γλυτώσει 7.7 δις δολάρια σε φόρους μόνο το 2011.

Λοιπόν, εκτός από το να διυλίζει τον κώνωπα και να καταπίνει τον κάμηλο για να τρώει τον αγλέουρα το Κεφάλαιο, “η ΕΕ έχει δομηθεί πάνω στην πολιτική διαπραγμάτευση, την ισορροπία των πολύπλοκων και πολυδιάστατων συμφερόντων των μελών της” – μας λένε με στόμφο κάποια παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης από δεξιά μα και από “αριστερά”. Αυτό που δεν μας λένε συχνά είναι ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) έχει βασικά τρεις έδρες, σε τρεις διαφορετικές χώρες της Ευρώπης:

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει τρεις έδρες εργασίας: Βρυξέλλες (Βέλγιο), Λουξεμβούργο και Στρασβούργο (Γαλλία).

Στο Λουξεμβούργο φιλοξενούνται οι διοικητικές υπηρεσίες (η ‘Γενική Γραμματεία’).

Οι συνεδριάσεις του συνόλου των ευρωβουλευτών, γνωστές ως ‘σύνοδοι ολομέλειας’, γίνονται στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες. Οι συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών επιτροπών γίνονται επίσης στις Βρυξέλλες.” (από εδώ)

Που σημαίνει ότι το ΕΚ συνεδριάζει 12 φορές τον χρόνο στο Στρασβούργο και τις υπόλοιπες στις Βρυξέλλες. Κάτι που φυσικά προϋποθέτει ένα τεράστιο μηχανισμό μετακίνησης εγγράφων και προσώπων από τις Βρυξέλλες στο Στρασβούργο και πίσω πάλι, μία φορά τον μήνα. Το κόστος μετακίνησης, για να διανύουν δηλαδή το χαρτομάνι, τα μέλη, οι μεταφραστές και διάφορα άλλα γραναζάκια του μηχανισμού τα 1000 χλμ μετ’επιστροφής, μα και τα έξοδα συντήρησης των κτιρίων είναι περισσότερο από 100 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και χιλιάδες τόννων CO2 που εκλύονται στην κοινή ευρωπαϊκή μας ατμόσφαιρα.

Για να είμαστε δίκαιοι, τα μέλη του ΕΚ ψήφισαν να παραμείνουν μόνιμα στις Βρυξέλλες αλλά η Γαλλία φαίνεται να προβάλλει βέτο. Τώρα όσον αφορά την διοίκηση του ΕΚ που βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, δεν γνωρίζω αν θα παραμείνει εκεί ή θα μετακομίσει ακόμα πιο μακρυά για να βελτιωθεί η αποδοτικότητα.

Άντε με το καλό να μας διαρθρώσουν και τις δικές μας κυβερνητικές υπηρεσίες να είναι αποδοτικές, με HACCAP, με περγαμηνές.

ΑΧΠ
———

About ΑΧΠ

\|/ Endika Mesa (islaind at yahoo.co.uk) ex livantes \|/
This entry was posted in τα σύννεφα δεν έχουν κάγκελλα, Καπιταλισμός, Βαρβαρότητα, Εκμετάλλευση, Εξαπάτηση, Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, Χιούμορ / Σάτιρα and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

1 Response to Περιπλανώμενος θίασος

  1. AnefOriwn says:

    ΑΧΠ,
    Έχω αφήσει ένα σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση ΣΟΥ…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s