Φόρος Πρώτη-φορά Αριστερά

Στην ανάρτηση Η πραγματική φορολογία (15/01/2013) έγραψα για τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και πως αυτός είναι άδικος και ταξικά στοχευμένος:

Το ΦΠΑ είναι μια άδικη μορφή φορολογίας. Σε αδικία, εις βάρος του Φτωχού βέβαια, σχεδόν πλησιάζει τη θατσερική διαστροφή, τον κεφαλικό φόρο.

Δεν είναι καθόλου παράξενο ένας χαμηλόμισθος εργαζόμενος και ένας τραπεζίτης να πληρώνουν το ίδιο ποσό σε ΦΠΑ.

Ολα τα κόβει ο ΦΠΑ και προφυλακτικά και κωλόχαρτα και μουνόπανα.

Λοιπόν, σήμερα (17/07/2015) η Μνημονιακή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ έχει δημοσιεύσει την λίστα με τους νέους, αυξημένους συντελεστές ΦΠΑ που περιλαμβάνονται στη συμφωνία με τους δανειστές και ψηφίστηκαν στην πρώτη δέσμη προαπαιτούμενων από τη Βουλή από 229 Έλληνες Βουλευτές: του ΣΥΡΙΖΑ (ΟΛΩΝ πλην 32 όχι+6 παρών+1 απών=39), των ΑΝΕΛ (ΟΛΩΝ, καλά αυτοί ψεκάστηκαν νωρίς), της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΟΤΑΜΙού και του ΠΑΣΟΚ.

Να ένα δείγμα από αυτή την λίστα που την έχουν συντάξει “ευρωπαϊστές ριζοσπάστες αριστεροί” δηλαδή Σπινελλικοί, Βιλλο-Μπραντιστές, Σιουμανιστές, Πουλανπαπατζήδες, Κυρκοκουβελικοί και, όπως φαίνεται, κάμποσοι κρυπτο-Θατσερίστας:

Μετατάξεις ΦΠΑ από 13% στο 23%:

Τσάι βουνού, χαμομήλι, φασκόμηλο, ζάχαρη.

Ξύδι, ζωοτροφές, εντομοκτόνα, προφυλακτικά, σερβιέτες, καυσόξυλα, αυτοκίνητα για μεταφορά αναπήρων, Υπηρεσίες γραφείων τελετών.

Λέγεται μάλιστα ότι οι παλαιο-Μνημονιακοί βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ υποδέκτηκαν τους νεο-Μνημονιακούς Συριζαίους στο μπλοκ των Σωτηρίστας της Ελλάδας με πολλή αγάπη και στοργή αν και λίγο καψονάκι από τους “παλιούς”, είναι η αλήθεια, δεν έλειψε – π.χ. όταν ο Αδώνιδας – Κωλόχαρτος (εμ ΦΠΑ 23%) – Γεωργιάδης έδωσε συγχαρητήρια στον Τσίπρα για το μεγάλο ΝΑΙ που είπε στο τρίτο Μνημόνιο. Αλλά αυτά είναι παρελθόν. Τώρα, όλοι αυτοί, μαζί, θα έλθουν σε επαφή με τον Φτωχό χωρίς προφυλακτικό (ΦΠΑ 23%) και βαζελίνη (ΦΠΑ 23%).

Το Μνημόνιο πέθανε (ΦΠΑ 23%). Ζήτω το Νέο Μνημόνιο, το Αριστερό.

Η Ελπίδα έρχεται *

ΑΧΠ
———

* Δεν ξέρω αλλά μόλις ακούω το Συριζαϊκό συνθηματάκι “Η Ελπίδα έρχεται” σε άπταιστα οργουελιανά newspeak, μου έρχεται στον νου η Μορφίνη που έδωσαν στον Ισοβίτη του μεγάλου Αρκά. Ο Ισοβίτης βρίσκεται στο αναρρωτήριο των Φυλακών και τον εξετάζει ο γιατρός. Μετά την εξέταση ο γιατρός λέει στο όργανο: “Φύλακα, θα χρειαστεί Μορφίνη”. Ο Ισοβίτης, πάνω στο κρεβάτι του πόνου αναθάρρησε, η Ελπίδα φτερούγησε πάλι μέσα του, το Ηθικό του αναπτερώθηκε. Σε λίγο φτάνει μία ευτραφής και μυώδης νοσοκόμα που κρατά στο χέρι της ένα ρόπαλο-πλάστη (εμ χυλοπίττες ΦΠΑ 23%):

– “Είμαι η Αδελφή Μορφίνη, με φωνάξατε γιατρέ;”

About ΑΧΠ

\|/ Endika Mesa (islaind at yahoo.co.uk) ex livantes \|/
This entry was posted in τα σύννεφα δεν έχουν κάγκελλα, Ελληνικά, Καπιταλισμός, Βαρβαρότητα, Εκμετάλλευση, Εξαπάτηση, Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, Χιούμορ / Σάτιρα and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s