Η Γιορτή της Δημοκρατίας

Η γνώμη μου για τις δημοσκοπήσεις είναι ότι αυτές παίζουν ρόλο, κάποτε μεγάλο, κάποτε μικρό, στην χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Δεν λέω ότι δεν λένε και κάτι σωστό, ότι δεν έχουν και μία δόση αλήθειας. Και λένε και έχουν. Αλλά αρκετές φορές είναι η γκλίτσα του βοσκού για να μαντρίζει τα πρόβατα του. Και έτσι σερβίρονται με την σέσουλα από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης (πες το: Ε-ΞΑ-ΠΑ-ΤΗ-ΣΗΣ). Δεν θέλω να κατηγορήσω τις εταιρείες που τις κάνουν, εκεί δουλεύουν και πολύ καλοί επιστήμονες. Αλλά όσο επιστήμονας και να είσαι δεν μπορείς να βλέπεις όλη την εικόνα και να ελέγχεις όλες τις παραμέτρους της έρευνας σου. Ας μην μπούμε σε θεωρίες συνωμοσίας. Αρκεί να αναφέρουμε την εξαπάτηση με τα ποσοστά στο τελευταίο ελληνικό δημοψήφισμα και τις προβλέψεις στις τελευταίες εκλογές στην Βρετανία. Για τον λόγο αυτό, τα νούμερα που ακολουθούν καταναλώστε τα με δική σας ευθύνη.

Στις δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών για τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα (20/09/2015) ξεχώρισα τα αποτελέσματα από δύο ερωτήματα που τέθηκαν. Τα καταγράφω εδώ σαν ένα “μήνυμα σε μπουκάλι” προς αδελφές ψυχές ανά τω ντουνιά.

Η πρώτη ερώτηση είναι από δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του Alpha (1,754 άτομα, 15-18/09/2015, δες εδώ). Ο τίτλος είναι “ανάλυση δημοτικότητας τσίπρα-μεϊμαράκη ανά φύλο”. Τα αποτελέσματα δείχνουν η δημοσκόπηση να έγινε μόνο μεταξύ εργαζόμενων σε Τσίρκα και ειδικά στον κλάδο Κλόουν. Η προτίμηση για τους δύο υποψηφίους αλλάζει ανάλογα με το φύλο του ερωτηθέντα με τεράστια διαφορά 6.2% και 9.9%.

Δημοσκόπηση MARC (15-18/09/2015), 1,754 άτομα : δημοτικότητα δύο υποψηφίων ανά φύλο

Δημοσκόπηση MARC (15-18/09/2015), 1,754 άτομα : δημοτικότητα δύο υποψηφίων ανά φύλο

Τον οπορτουνιστή απατεώνα (πολιτικός όρος) φαίνεται να προτιμούν οι γυναίκες με ποσοστό 42.0%. Δηλαδή 6.2% περισσότερο από τους άνδρες (35.8%)! Ενώ αντίθετα τον δεξιό κλέφτη και μιζαδόρο (όρος κοινού ποινικού δικαίου, δες δημοσιεύματα εδώ (iplus.gr), εδώ (tvxs.gr) και εδώ (koutipandoras.gr)) προτιμούν οι άνδρες με ποσοστό 44.8%, 9.9% περισσότερο από τις γυναίκες (34.9%). Παρόμοια και τα αποτελέσματα μίας άλλης δημοσκόπησης, της Κάππα Research (1-10/09/2015 δες εδώ) όπου πάλι οι γυναίκες προτιμούν τον ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά από τους άνδρες 9.3%, ενώ την ΝΔ προτιμούν οι άνδρες με διαφορά 5% από τις γυναίκες. Οι γυναίκες δαγκωτό ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν και οι άνδρες ΝΔ. Μια πρόχειρη εξήγηση είναι ότι οι μικροαστοί άνδρες θέλουν να έχουν ένα λαμόγιο στην ατζέντα με τα τηλέφωνα τους, να βρίσκεται στην κακιά ώρα, να πάρει ένα τηλέφωνο, να τακτοποιήσει ένα θεματάκι που θα προκύψει. Όσον αφορά την συντριπτική προτίμηση των γυναικών στον οπορτουνιστή, γνώμη μου είναι ότι απλώς παρακολουθούμε ακόμα μία επιβεβαίωση του μεγαλείου της Φύσης. Το οπορτουνιστικό σπέρμα φυσικά και έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να φτάσει στο μικροαστικό ωάριο για αυτό και η (μικροαστική είπα, μην παρεξηγηθούμε συντρόφισσα) γυναικεία διαίσθηση, τουλάχιστον αυτή που δημοσκοπήθηκε, φαίνεται να το εμπιστεύεται. Είναι η Φύση οπορτουνιστική; Μπα;

Η εικόνα όμως είναι μεγαλύτερη. Ο πιο επιτυχεμένος Έλληνας πολιτικάντης, μιλάμε για παρασάγγες όχι αστεία, είναι ο Ανδρέας Παπαντρέου – ο κλεφτρότερος της οικογένειας, ο αρπαχτικότερος και βέβαια ο μεγαλύτερος καιροσκόπος, ο μεγαλύτερος λαοπλάνος που έβγαλαν ποτέ σκέλια παπαντρέϊσσας και έθρεψε και άνδρωσε αυτό το κωλο-σύστημα που ζούμε. Οι υπόλοιποι της οικογένειας, είτε λόγω αβρότητας (μπα;), είτε λόγω βλακείας έχουν μείνει κάτι σκαλιά πίσω. Τα σαΐνια λοιπόν των εκλογικών επιτελείων ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, των δύο μεγαλύτερων μνημονιακών κομμάτων σήμερα, είχαν σοβαρό πρόβλημα. Αφού στις πολιτικές τους τα κόμματα τους που θα εφαρμόσουν τα μνημόνια, δηλαδή αυτό, το τρίτο, που μαζί ψήφισαν και τα προηγούμενα δύο, δεν διαφέρουν. Πώς θα “πουλήσουμε” το πράμα, έσπαζαν το κεφάλι τους, στον “μέσο” ψηφοφόρο; Δεν ξέρω αν βρήκαν την λύση ο καθένας ξεχωριστά ή αν κάποιο τροϊκανό γκρέμλιν (δεν μας $%#&^@* και συ ρε ^@%#%@&@ βα-ρουφάκη με τους θεσμούς σου; πόσο γελοίος ήσουνα ε;) την εκμαίευσε από κανένα θινκ-τανκ με κουρεμένους νομπελίστες. Λοιπόν, είπαν να αποδομήσουν την παπαντρεϊκή προσωπικότητα στις δύο κυριότερες συνιστώσες της, την απατεωνιά και τον καιροσκοπισμό από την μία, τις οποίες η θεά Αθηνά έδωσε στον γλυκούλη που έχει ροπή στο άθλημα, και από την άλλη την κλεφτρότητα και την αρπακτικότητα που η θεά Αθηνά έδωσε στον έταιρο καππαδόκη, αυτόν με το μουστάκι. Έτσι θα μπορούν πλέον μαζί να εξαπατούν ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων εργαζομένων, ανέργων, γέρων και παιδιών, που προβλέπεται να φτύσουν αίμα τους επόμενους μήνες, αλλά μάλλον δεν θα πατώσουν ακόμα γιατί έχει δρόμο για τον Γολγοθά …

Η δεύτερη ερώτηση είναι από δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του αντένα (16-17/09/2015, 1,204 άτομα, δες εδώ). “Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας. Μνημονιακό, αντιμνημονιακό ή νομίζεται ότι δεν έχει νόημα αυτός ο χαρακτηρισμός;“. Ωραία ερώτηση …

Δημοσκόπηση Metron Analysis (16-17/09/2015), 1,204 άτομα - έχει νόημα ο χαρακτηρισμός "Μνημονιακός";

Δημοσκόπηση Metron Analysis (16-17/09/2015), 1,204 άτομα – έχει νόημα ο χαρακτηρισμός “Μνημονιακός”;

Ωραία και η απάντηση: τουλάχιστον μεταξύ των 1,204 τυχαίων Ελλήνων ψηφοφόρων που συμμετείχαν, το 74% πιστεύουν ότι ο όρος “Μνημονιακός” ή “Αντιμνημονιακός” δεν έχει κανένα νόημα! Μνημονιακοί αυτο-χαρακτηρίζονται το 7% των ερωτηθέντων και Αντιμνημονιακοί μόλις το 17%. Σημαντικό επίσης είναι το εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό των ΔΞ/ΔΑ (Δεν Ξέρω, Δεν Απαντώ), που είναι μόλις 2%! Δηλαδή εκεί που σε άλλες ερωτήσεις οι ΔΞ/ΔΑ είναι 10%-15% και βάλε ετούτοι εδώ οι 1,204 εθελοντές το σκεφτήκανε, το αποφασίσανε, τέλος.

Σαν να μας λένε αυτοί του 74%, “Εμέις το έχουμε χωνέψει παιδιά, το Μνημόνιο είναι εδώ, δεν υπάρχει νόημα να χαλούμε τώρα την διάθεση μας για τέτοια πράματα. Τώρα όμως ποιός από τους δύο [σ.σ. ο απατεώνας ή ο κλέφτης] θα το εφαρμόσει, να σας πούμε δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα“. Σημείωσε ότι στην ίδια δημοσκόπηση η “αδιευκρίνιστη ψήφος” στην “πρόθεση ψήφου” είναι 10%.

Δεν ξέρω αν τα αποτελέσματα αυτά είναι φτιαχτά ή αληθινά – έχουμε δεί πολλά όπως είπα και πριν – αλλά το σίγουρο είναι ότι η ΤΙΝΑ (there is no alternative ντε, δηλαδή η ψυχολογική υποβολή ότι δεν υπάρχει εναλλακτικός δρόμος – φυσικά και υπάρχει άλλος δρόμος) είναι εδώ και κτυπά την πόρτα με ένα &@*$^% τόσο μεγάλο. Θενκς Alexis! Θενκς και εσείς εδώ στην Κύπρο που μας τον διαφημίζατε τόσο καιρό – ραδιόφωνο Άστρα κανένας; Χαραυγή;

Για αυτό λοιπόν απόλαυσε την Γιορτή της Δημοκρατίας αλλά φυσικά και ξέρεις ότι σε άλλες τέτοιες γιορτούλες, στην “Γιορτή της Χριστιανοσύνης” π.χ., τον λογαριασμό τον πλερώνουν τα αρνάκια – ακόμα και αυτά που (λένε ότι) δεν συμμετέχουν. Τι πάει να πει δεν συμμετέχεις; Είσαι χωσμένος μέχρι τον λαιμό σε αυτό το κωλο-σύστημα. Συμμετέχεις.

Όμως, ξέρε το, η ψήφος που θα ρίξεις επηρεάζει και το δικό μου παιδί.

ΑΧΠ

——-

  • Εδώ και λίγα χρόνια η ψήφος των οργάνων της τάξεως είναι στάνταρ (2012 και 2015). Σταθερά ψηφίζουν Χ.Α. στα ειδικά εκλογικά τους κέντρα με ποσοστά δύο και τρεις φορές μεγαλύτερα από το πανελλαδικό. Οι μπάτσοι σταθερά, εκεί που τρώνε, εκεί που πίνουνε, ε λοιπόν εκέι πάνε και το δίνουνε. Καμία έκπληξη.

About ΑΧΠ

\|/ Endika Mesa (islaind at yahoo.co.uk) ex livantes \|/
This entry was posted in τα σύννεφα δεν έχουν κάγκελλα, Ελληνικά, Καπιταλισμός, Βαρβαρότητα, Εκμετάλλευση, Εξαπάτηση, Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, Χιούμορ / Σάτιρα and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s