Η επιφοίτηση Ομπάμα : Cuba rocks, man!

Δεν ξέρω τι ωφέλησε περισσότερο τους Κουβανούς αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στην χώρα τους;

Ή η θέα του 70-χρονου κώλου του βασιλιά της αγγλικής μετριότητας (με βασίλισσα βασιλοπούλα τον ΜακΚάρτνεϋ) – “γερόλυκο” τον αποκάλεσε το euronews! – Μικ Τζάγκερ που τους τον κουνούσε για δυο ώρες σαν πριαπικό μαϊμουδάκι;

Ας το απαντήσουν αυτό οι Κουβανοί αν τους νοιάζει.

Δικές μου πληροφορίες προερχόμενες από το κονκλάβιο της αποστολής του προέδρου των ΗΠΑ μιλούν για πραγματική “επιφοίτηση” (epiphany) Ομπάμα όταν πληροφορήθηκε και είδε από πρώτο χέρι – ως ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Σοσιαλιστική Κούβα – τα επιτεύγματα της Κουβανικής Επανάστασης στον τομέα της Δημόσιας Υγείας.

Έχοντας περάσει μέσα από την Σκύλλα και την Χάρυβδη των αλληλοσυγκρουόμενων συμφερόντων ασθενών, ασφαλιστικών εταιρειών, ιδιωτικών νοσοκομείων και φαρμακευτικών εταιρειών για να φέρει ένα κουτσουρεμένο νόμο – γνωστό και ως Obamacare (σιγά μην σπάσεις τ’αυγά ρε Ομπάμια – άκου c a r e) – για την ασφάλιση υγείας στις ΗΠΑ που ούτε τα στοιχειώδη για την υγεία του λαού του δεν κατάφερε να διασφαλίσει, ο πρόεδρος Ομπάμα, μετά την πρώτη στιγμή αμηχανίας και το αίσθημα αποτυχίας που τον κουκούλωσε, έστειλε τον οδηγό του να αγοράσει ένα μάτσο μολύβια και σημειωματάρια από την κοντινότερη papelería. Κατόπιν τα διένειμε σε όλα ανεξαιρέτως τα μέλη της προεδρικής αποστολής.

Ο Ομπάμα έστειλε τον οδηγό του να αγοράσει μολύβια και σημειωματάρια από την κοντινότερη papelería (φωτό από http://www.highway57.co.uk/cuba/index?sec=12)

Ο Ομπάμα έστειλε τον οδηγό του να αγοράσει μολύβια και σημειωματάρια από την κοντινότερη papelería (φωτό από http://www.highway57.co.uk/cuba/index?sec=12)

Αφού όλοι προμηθεύτηκαν γραφική ύλη, ο Ομπάμα σήκωσε τα μανίκια του – όπως κάνει πάντα μπροστά στις κάμερες – και άρχισε να παίρνει σημειώσεις για όλα όσα του λέγανε οι Κουβανοί κομμουνιστές – οι “γερόλυκοι” του Σοσιαλισμού όπως ίσως θα τους χαρακτήριζε το euronews, παροτρύνοντας, άλλοτε με ήμερο τρόπο και άλλοτε γρυλίζοντας, το προσωπικό του, τους συμβούλους του, ακόμα και την σύζυγο του να παίρνουν και αυτοί σημειώσεις.

... ο Ομπάμα σήκωσε τα μανίκια και άρχισε να παίρνει σημειώσεις με φόντο τα τροπικά φυτά της Αβάνας, για καθετί που του λέγανε οι Κουβανοί γερόλυκοι ...

… ο Ομπάμα σήκωσε τα μανίκια και άρχισε να παίρνει σημειώσεις με φόντο τα τροπικά φυτά της Αβάνας, για καθετί που του λέγανε οι Κουβανοί γερόλυκοι …

Ο Ομπάμα, λέει πηγή πολύ κοντά στον Πρόεδρο, κυριολεκτικά ρουφούσε τα λόγια των Κουβανών που εξηγούσαν σε αυτόν μα και σε όλους που ήταν παρόντες, πώς διάολο καταφέρνουν να έχουν 24 ιατρικές σχολές με δωρεάν φοίτηση – όταν στις ΗΠΑ ένας γιατρός ξοδεύει από την τσέπη του $300,000 για να πάρει πτυχίο και μετά χρεώνει ανάλογα [3] -, διπλάσιους γιατρούς ανά μονάδα πληθυσμού από ότι στις ΗΠΑ, με ίδια προσδόκιμα ζωής, τα 78 χρόνια – όταν στην γειτονική Αϊτή είναι 62! -, με τα βρέφη στις ΗΠΑ να έχουν μιάμιση φορά μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν όταν γεννηθούν από ότι τα βρέφη στην Κούβα, 6.1 : 4.2 (στις 1,000 γεννήσεις).

Και αυτή η βρεφική θνησιμότητα στις ΗΠΑ να τριπλασιάζεται όταν πρόκειται για αφρο-αμερικανούς αντί για λευκούς, ενώ στην Κούβα το ποσοστό είναι παράξενα ομοιογενές, λες και έχουν εξαλείψει την φυλετική και ταξική διάκριση που χαρακτηρίζει το σύστημα των ΗΠΑ και τις κάνει ένα τόσο ιδιαίτερο “εργαστήριο Ελευθερίας” πράγματι [1, 2] !

[Σημείωση: Η ταξική και φυλετική ομοιογένεια αυτών των δεικτών ευημερίας είναι ο ίδιος ένας πολύ σημαντικός δείκτης που συχνά παραβλέπεται από τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης υπέρ ενός βολικού και μονοδιάστατου “μέσου όρου” [5]. Πόσο ζει ο φτωχός και πόσο ο πλούσιος κύριε; Πόσο ο Μαύρος και πόσο ο Λευκός; Τι χρώμα έχουν αυτοί που τελιώνουν πανεπιστήμιο; Είναι φτωχοί ή πλούσιοι; Ποιοί πάνε φυλακή; Τί χρώμα έχουν; Ερωτήσεις πεταγμένες στον τοίχο.]

Όταν ο σύντροφος κουβανός εξήγησε στον Πρόεδρο Ομπάμα ότι εκτός από τους 70,000 γιατρούς εντός Κούβας που φροντίζουν τον “καταπιεσμένο” Κουβανικό λαό, υπάρχουν και 30,000 Κουβανοί σαν ιατρικό προσωπικό σε αποστολές σε 60 χώρες του κόσμου θεραπεύοντας τον Φτωχό δωρεάν, ο Ομπάμα δεν άντεξε και αναφώνησε:

Mα διάολε αυτοί είναι περισσότεροι και από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα.

Ναι σύντροφε Ομπάμα, ένα εντελώς Κουβανικό σώμα “Γιατρών Χωρίς Σύνορα” που το πληρώνουν οι Κουβανοί. Και τώρα να σου πώ και για τους 20,000 γιατρούς από 123 χώρες που εκπαιδεύσαμε δωρεάν στο Latin American School of Medicine και τους στείλαμε στις χώρες τους να εξασκούν την ιατρική προς όφελος του κόσμου και όχι του Κεφαλαίου, δηλαδή μακρυά από ιδιωτικά νοσοκομεία και ασφαλιστικές εταιρείες. Α! Και τα τρεισήμισι εκατομμύρια ανθρώπων στην Λατινική Αμερική που βρήκαν ξανά την όραση τους μέσω του προγράμματος Miracle (Θαύμα). Φυσικά οι γιατροί μας πλαισιώνονται από μια επιτυχημένη ερευνητική ομάδα βιολόγων που μάλιστα εδώ και κάποια χρόνια ανακάλυψαν ένα πολλά υποσχόμενο εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα, το CimaVax [4]. Ο κουβανικός λαός το έχει στην διάθεση του από το 2011.

Έτσι συνέχισε ο Κουβανός οικοδεσπότης να απαριθμεί για πολλή ώρα τα επιτεύγματα του Σοσιαλισμού στην Κούβα με την γνωστή ξύλινη γλώσσα, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ένα κανάλι που μάλλον θα προτιμούσε να του κάνουν δηλώσεις για τον κώλο της Σιακίρα παρά για βρέφη, θνησιμότητες και την υγεία του Φτωχού.

Ο Ομπάμα, η σύζυγος του, η πεθερά του που συμμετείχε και αυτή στην ιστορική αποστολή, οι φουσκωτοί της ασφάλειας του, οι οδηγοί, οι κρυπτογράφοι του, ακόμα και ο Chef του Airforce One, όλοι τους έπαιρναν σημειώσεις γράφοντας σαν Βέγγοι – με το περιστασιακό high-five και επιφωνήματα όπως “Cuba rocks Man!”, “yeaah”, “kick ass” κάτι που οι γιάνκηδες συνηθίζουν όταν τα επίπεδα αδρεναλίνης τους ανεβαίνουν. Καταγράφοντας τα μυστικά που τους έλεγαν οι “γερόλυκοι” Κουβανοί για το πώς πήραν μια χώρα, μπουρδέλο του Μπατίστα και την μετέτρεψαν σε ένα λαϊκό παλάτι.

... ακόμα και την σύζυγο του και την πεθερά του ...

… ακόμα και την σύζυγο του και την πεθερά του …

Σύμφωνα με άλλη πηγή από την αμερικανική αποστολή:

Ο Νούμερο 1 είχε κρεμαστεί από τα χείλη των Κουβανών παλιο-κουμουνιστών λες και του εξηγούσαν τους μυστικούς κώδικες των αλχημιστών ή του έδιναν τα κλειδιά της βασιλείας, τον τυχερό αριθμό στο Τζόκερ ή – ξέρωγω – το μυστικό της ευτυχίας που το φυλάει ο σοφός γέροντας εδώ και χίλια χρόνια πάνω στο Ασημένιο Βουνό. Ενώ αυτοί τίποτε μυστικό δεν του έλεγαν παρά αυτό που ξέρουμε όλοι μα δεν το συνειδητοποιούμε, ότι η κυριαρχία του Κεφαλαίου έχει στερήσει την ευτυχία και την δημιουργικότητα σε εμάς που δουλεύουμε ή θα μπορούσαμε να δουλεύουμε, και παράγουμε όλο τον πλούτο της χώρας για να τους τον δίνουμε. Θα μας στείλει στον τάφο πριν από την ώρα μας αν όχι με τους πολέμους του, τότε με την φτώχεια, τα παλιο-νοσοκομεία, το άγχος, την ανασφάλεια, την καταπίεση, την καταστολή. Και αυτοί το μόνο που έκαναν ήταν να το διώξουν – Go Home διάολε – και αυτό ήταν. Τα υπόλοιπα έρχονται γιατί όταν δεν είσαι με το Κεφάλαιο είσαι με τον εργάτη, και αυτό ανοίγει άλλους δρόμους. Παλιο-κουμούνια …

Chef στο Airforce One : εμένα με έστειλε να πάρω από τους παλιο-κομμουνιστές την συνταγή για καμιά φασολάδα κουβανέζικη.

Chef στο Airforce One : εμένα με έστειλε να πάρω από τους παλιο-κομμουνιστές την συνταγή για καμιά φασολάδα κουβανέζικη.

Όπως σε κάθε ολοκληρωτικό καθεστώς που σέβεται τον εαυτό έτσι και στην Κούβα καθημερινά υπάρχει αστυνομική καταστολή των πολιτών – δηλαδή τους χορεύουν σάμπα με τα γκλομπς κανονικά και μετά τους ρίχνει ο Φιντέλ Κάστρο μια ομιλία τριών ωρών σε ξύλινη γλώσσα και τους σπάζει τα αντιδραστικά τους κόκκαλα. Αλλά με την επίσκεψη Ομπάμα η αστυνομία της Κούβας ξεπέρασε κάθε ρεκόρ και έδωσε το ξύλο της αρκούδας σε διαμαρτυρόμενους πολίτες και αντι-καθεστωτικούς, ενώ τα κελιά της Κουβανικής Ασφάλειας γέμισαν με αθώους που το μόνο έγκλημα που διέπραξαν ήταν η επιθυμία τους να γευτούν, να μυριστούν έστω, το άρωμα Ελευθερίας και Δημοκρατίας που η αποστολή Ομπάμα έζεχνε κυριολεκτικά.

Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα που ακολουθούν δείχνουν αυτό που έγινε … εμ όχι σήμερα στην Αβάνα γιατί τίποτε από αυτά που περιγράφω δεν έγινε φυσικά – απλώς έχω μέσα μου μια περσόνα που νομίζει ότι δουλεύει για Μέσο Μαζικής Εξαπάτησης και κάποτε με τρολλάρει. Τσίμπησες ε;

Λοιπόν οι φωτογραφίες που ακολουθούν δείχνουν αυτά που έγιναν το 2011 στην Wall Street, στην πίσω αυλή της Κούβας, στο Ολοκληρωτικό καθεστώς των ΗΠΑ. Δείχνουν την αστυνομική καταστολή του καθεστώτος ενάντια στους διαμαρτυρόμενους πολίτες και το ξύλο που έπεσε. Η Wall Street θα μπορούσε να ήταν Genoa, Αθήνα, Παρισινά προάστια, Φρανκφούρτη, βάλε …

NYPD : Δέρτε τους ούλους

NYPD : Δέρτε τους ούλους

- Ο Καπιταλισμός με πνίγει - Ήρεμα θα πάρεις και εσύ φάρμακο

– Ο Καπιταλισμός με πνίγει

– Ήρεμα θα πάρεις και εσύ φάρμακο

ο μερακλής Σερίφης ψεκάζει τα αντι-καθεστωτικά ζιζάνια

ο μερακλής Σερίφης ψεκάζει τα αντι-καθεστωτικά ζιζάνια

OccupyWallStreet_3

OccupyWallStreet_5

OccupyWallStreet_7

OccupyWallStreet_8

OccupyWallStreet_9

οι τρεις σωματοφύλακες του Κεφαλαίου : Ναι Κύριε, η απειλή έχει εξουδετερωθεί.

οι τρεις σωματοφύλακες του Κεφαλαίου : Ναι Κύριε, η απειλή έχει εξουδετερωθεί.

Αν φτάσατε ως εδώ διαβάστε και αυτά:

ΑΧΠ

———-

About ΑΧΠ

\|/ Endika Mesa (islaind at yahoo.co.uk) ex livantes \|/
This entry was posted in τα σύννεφα δεν έχουν κάγκελλα, Δημοφιλή & Ωραία, Θαμμένη Ιστορία, Καπιταλισμός, Βαρβαρότητα, Εκμετάλλευση, Εξαπάτηση, Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης, Σοσιαλισμός, Κεντρικός Σχεδιασμός, το Μέλλον, Χιούμορ / Σάτιρα and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Η επιφοίτηση Ομπάμα : Cuba rocks, man!

  1. Pingback: Γυρεύοντας την Υγεία, μια ανάρτηση από τα παλιά: GO HOME διάολε | Το προνόμιο του Φτωχού

  2. Pingback: Τί να περιμένουμε από τον Μπάιντεν; Θα μας ντύσει στο βελούδο. | Το προνόμιο του Φτωχού

  3. Pingback: Τί να περιμένουμε από τον Μπάιντεν; Θα μας ντύσει στο βελούδο. (επανάληψη) | Το προνόμιο του Φτωχού

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s