Εκλογές στην Αστική Δημοκρατία τους είναι ένα παιγνίδι με χιλιάδες παίχτες, διαρκεί 12 ώρες και στο τέλος κερδίζει το Κεφάλαιο

Σήμερα θυμόμαστε το ελληνικό δημοψήφισμα του 2015 όπου το ΟΧΙ του λαού στην πρόταση-μνημόνιο της Τρόϊκας μεταφράστηκε από τον πρωθυπουργό Τσίπρα σε ΝΑΙ υπέρ του τρίτου Μνημονίου που “διαπραγματεύτηκε” η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Θυμόμαστε την προσπάθεια του ΚΚΕ, στην Βουλή, να υπερασπίζεται την συνταγματικότητα του Δημοψηφίσματος που είχε αμφισβητηθεί από τον Ε.Βενιζέλο, και να προσπαθεί να προστεθεί και η εξής ερώτηση στο ψηφοδέλτιο του δημοψηφίσματος: “ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ΕΕ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα Μνημόνια;“.

Πρόταση που φυσικά απορρίφθηκε από τους “δημοκράτες” εκεί μέσα – ούτε καν να τεθεί η πρόταση του ΚΚΕ σε ψηφοφορία στην Βουλή δεν δέκτηκαν – προεδρεύοντος κάποιου Μητρόπουλου που αργότερα όταν ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκοψε από τις εκλογικές λίστες θυμήθηκε να προτρέψει τον κόσμο να ψηφίσει ΚΚΕ.

ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ΕΕ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα Μνημόνια;

Σιγά που θα άφηναν τον λαό να αποφασίσει για αυτό!

Θυμόμαστε τότε που το ΚΚΕ τύπωσε δικό του ψηφοδέλτιο με ακριβώς αυτά τα ερωτήματα “ΝΑΙ ή ΟΧΙ στην ΕΕ; ΝΑΙ ή ΟΧΙ στα Μνημόνια;” και το διένεμε έξω από τα εκλογικά κέντρα. Μάλιστα σε αρκετά από αυτά κάποιοι κάλεσαν την αστυνομία για να εμποδίσουν την “πλαστογραφία” της λαϊκής βούλησης από τους κομμουνιστές. Μπας και “παρασύρουν” τον κόσμο να σκεφτεί ποιό είναι το πραγματικό ερώτημα.

… είτε το “ναι” επικρατήσει είτε το “όχι”, την επόμενη ημέρα τον περιμένουν νέα αντιλαϊκά μνημόνια τα οποία δεν πρέπει να ανεχτεί, ότι ο λαός ούτως ή άλλως θα χάσει και άλλα δικαιώματα, θα επιδεινωθεί η ζωή του. Ενημερώνουν ότι οι διαφορές ανάμεσα στις δύο προτάσεις Γιούνκερ και Τσίπρα είναι αμελητέες…

(902.gr, 05/07/2015)

Ο τότε υπουργός Οικονομικών, Βαρουφάκης, δήλωσε στο BBC, στις 02/07/2015:

Μια συμφωνία θα βρεθεί είτε ένα “ναι” είτε ένα “όχι” βγει από την κάλπη. Αν είναι “ναι”, τότε θα είναι μια κακή συμφωνία, οι τράπεζες θα ανοίξουν με μια κακή συμφωνία. Αν επικρατήσει το “όχι”, θα έχουμε μια άλλη συμφωνία που θα είναι βιώσιμη. Κάτι στο είδος των προτάσεων που κάναμε αυτές τις τελευταίες ημέρες.

(902.gr)

Στο δε Eurogroup ο προφέσορ των Παιγνίων περιγράφει με τον κυνικότερο τρόπο πώς στήνεται ένα παιγνίδι εξαπάτησης του κόσμου:

Συνάδελφοι, η λύση του δημοψηφίσματος είναι η καλύτερη για όλους, δεδομένων των περιορισμών που αντιμετωπίζουμε. Εάν η κυβέρνησή μας δεχόταν την πρόταση των Θεσμών (στμ.: Τρόϊκα σύμφωνα με το λεξικό Βαρουφάκη) σήμερα, υποσχόμενη να την περάσει από το Κοινοβούλιο, θα χάναμε στο Κοινοβούλιο με το αποτέλεσμα να έφερνε νέες εκλογές μέσα σε έναν μακρύ μήνα, μετά η καθυστέρηση, η αβεβαιότητα και οι προοπτικές για μια επιτυχή επίλυση θα ήταν πολύ πολύ μηδαμινές. Αλλά ακόμη και εάν καταφέρναμε να περάσουμε την πρόταση των Θεσμών από το Κοινοβούλιο, θα αντιμετωπίζαμε ένα τεράστιο πρόβλημα εφαρμογής. Για να το θέσω απλά, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις που πίεσαν για πολιτικές που υπαγορεύθηκαν από τους Θεσμούς δεν μπόρεσαν να πάρουν το λαό με το μέρος τους, το ίδιο θα συνέβαινε και με εμάς.

(δες και 902.gr και μια προηγούμενη ανάρτηση Η Πλάνη)

Σήμερα είμαστε στο 2016. Έχουν ήδη ψηφίσει στην Ελληνική Βουλή, αριστεροί και δεξιοί, με τις λιγότερες διαρροές, το Τρίτο Μνημόνιο. Ένα τεχνολογικά αναβαθμισμένο Μνημόνιο, με αυτόνομο Μνημόνιο-Κόφτη που θα ενεργοποιείται εφεξής από μόνος του όταν ο βαθμός ξεζουμίσματος του κόσμου δεν αρκεί για να πλερωθούν οι δανειστές και πρέπει να ενταθεί, χωρίς να χρειαστεί να περάσει από ενοχλητικές ψηφοφορίες μέσα στο κοινοβούλιο … Δημοκρατικά πράματα.

The winner is … το Τρίτο Μνημόνιο !

ΑΧΠ
——–

About ΑΧΠ

\|/ Endika Mesa (islaind at yahoo.co.uk) ex livantes \|/
This entry was posted in τα σύννεφα δεν έχουν κάγκελλα, Ελληνικά, Καπιταλισμός, Βαρβαρότητα, Εκμετάλλευση, Εξαπάτηση, Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s