Πραξικοπηματίας, Υπουργός του Σαμψών στην διαπραγματευτική ομάδα για το Κυπριακό

pelloi

Ο Παναγιώτης Δημητρίου, δικηγόρος, θα μεταβεί στην Ελβετία, όπου συνεχίζονται οι συνομιλίες για το Κυπριακό, ως Επικεφαλής της Ομάδας Στήριξης του Διαπραγματευτή των Ελληνοκυπρίων.

Ο κυρ-Παναγιώτης συμμετείχε στο πραξικόπημα το 1974 ως “Υπουργός Παιδείας” της “κυβέρνησης” Νίκου Σαμψών που διαλύθηκε μέσα σε λίγες μέρες (15-23 Ιουλίου 1974) αφού πρώτα έκαμε την δουλειά της, δηλαδή έδωσε την αφορμή για την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο με απώτερο σκοπό τους την Διχοτόμηση.

Δεν γνωρίζω αν (ο Ε.Τ. ο εξωγήινος) κρατούσε και όπλα στο πραξικόπημα το 1974. Αν σκότωσε, αν βασάνισε κόσμο, αν συνέλαβε δημοκρατικούς πολίτες όπως και οι λοιποί ψευτοπαλλικαράδες συνάδελφοι, πληρωμένα όργανα της CIA ή απλά περνούσε απέξω από το βομβαρδισμένο και καμένο Προεδρικό, είδε φως, μπήκε και ορκίστηκε Υπουργός της πραξικοπηματικής ψευδό-κυβέρνησης του Νίκου Σαμψών.

αεροδρόμιο Λευκωσίας, κλειστό από το '74

αεροδρόμιο Λευκωσίας, κλειστό από το ’74

Για την ιστορία να πούμε ότι αρκετοί ελληνοκύπριοι ψηφοφόροι έκλεξαν αυτόν και τον λαμπρό συνάδελφο του στην πραξικοπηματική κυβέρνση Σαμψών, Ανδρέα Παρισινό (Υφυπουργός παρά τω προέδρω mashallah του), βουλευτές με το ΔΗ.ΣΥ. (που ιδρυτικό μέλος του είναι ο κυρ Παναγιώτης ο ψευδό-υπουργός του Σαμψών), το 1996. Ενώ 24,500 ίδιοι ή άλλοι σοφοί ψηφοφόροι τον έκλεξαν ευρωβουλευτή το 2014. Σημείωσε ότι οι φασίστες του ΕΛΑΜ στις βουλευτικές εκλογές του 2016 πήραν 13,000 ψήφους.

Αλλά η ερώτηση παραμένει: Γιατί αυτός ο άνθρωπος, όση γνώση και να έχει για τα Νομικά (καλά! τόοοση γνώση που συμμετείχε σε ένα πραξικόπημα που μας έφερε σε αυτή την θέση σήμερα να κάνουμε διαπραγματεύσεις για να επιστρέψουμε στα σπίτια μας!) έχει τοποθετηθεί από τον Αναστασιάδη στην σημαντική αυτή θέση: το όνομα του πραξικοπηματία ακούγεται και γράφεται στα νέα και κάνει την Κύπρο ρεζίλι, κάνει την αξιοπιστία των Ελληνοκυπρίων συνομιλητών κουρέλι και οξύνει την “ανασφάλεια” που λένε ότι νιώθουν οι Τουρκοκύπριοι και ζητούν εγγυήσεις από την Τουρκία.

Γιατί ο Αναστασιάδης προκαλεί με αυτό τον τρόπο;

Μα ο Αναστασιάδης δεν ήταν ο ίδιος δικηγόρος των μελών της ΕΟΚΑ Β’ που συνελάμβανε η νόμιμη κυβέρνηση της Κύπρου πριν το πραξικόπημα; Ενώ ο πατέρας του Χρύσανθος δεν επιτέθηκε κατά του Αστυνομικού Σταθμού Λεμεσού κατά το πραξικόπημα, τον κατέλαβε και μετά αυτοδιορίστηκε Αστυνομικός Διευθυντής Λεμεσού; Και ας μην μιλήσουμε και για τον αδελφό του με τις ροζ βίζες γιατί δεν θα τελειώσουμε αυτή την ανάρτηση ποτέ.

Χωρίς πολλά λόγια, τί γυρεύουν δύο άτομα που είτε πίστεψαν, είτε και συνέργησαν στην προσπάθεια Διχοτόμησης της Κύπρου το 1974, στις συνομιλίες για εξεύρεση δίκαιης λύσης στο Κυπριακό το 2016;

Ότι γυρεύει και η Αλεπού στο Παζάρι. Να διχοτομήσουν ότι βρουν μπροστά τους.

“… Όπως ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, κατά την επικείμενη μετάβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Μον Πελεράν στις 7-11 Νοεμβρίου, θα τον συνοδεύουν, πέραν του Διαπραγματευτή και στενών του συνεργατών, οι ακόλουθοι:
Πόλυς Πολυβίου και Κύπρος Χρυσοστομίδης, Σύμβουλοι του Προέδρου της Δημοκρατίας και συμμετέχοντες στις διαπραγματεύσεις με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Παναγιώτης Δημητρίου, Επικεφαλής της Ομάδας Στήριξης του Διαπραγματευτή, Νίκος Κλέανθους και Τουμάζος Τσελεπής, Μέλη της Ομάδας Στήριξης του Διαπραγματευτή, Νικόλας Κυριάκου εκ μέρους της Γενικής Εισαγγελίας, Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή, Επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για το Περιουσιακό και Ανδρέας Χατζηράφτης, Αναπληρωτής Πρώτος Κτηματολογικός Λειτουργός.”

σ.σ. : Ο Τουμάζος Τσελεπής είναι μέλος του Π.Γ. του ΑΚΕΛ, συνταγματολόγος.

photo: Lena Kudryashova

photo: Lena Kudryashova

Αλλά υπάρχει ακόμα μία διάσταση στο θέμα.

Πώς ο Αναστασιάδης, ένας καθόλα Μνημονιακός Πρόεδρος, που ξεπούλησε ήδη τις εμπορικές δραστηριότητες του λιμανιού Λεμεσού και μάλιστα οι φελλοί με τα MBA που έβαλε να διεκπεραιώσουν την δουλειά τα έκαναν σαλάτα με τα συμβόλαια. Που μετά μανίας θέλει να ξεπουλήσει Ηλεκτρισμό και Τηλεπικοινωνίες χωρίς η Τρόικα να το είχε ζητήσει καν. Που αθέτησε τόσες και τόσες Δεσμεύσεις του και επειδή του έβαλαν “πιστόλι στον κρόταφο” ήρθε πίσω με ψαλίδι κουρέματος για αυτούς που τον ψήφισαν. Αυτός λοιπόν θέλει να ενώσει τον τόπο μας: “ένας λαός, μία πατρίδα” λέει.

Ε πε αλλόνα ρε.

Το ΑΚΕΛ τώρα, μπορεί βέβαια να έχει πολύχρονη πείρα αλλά δίνοντας στήριξη σε αυτό το άτομο και την συνοπαρτζιά του να λύσουν το Κυπριακό νομίζω ότι κάπου κάνει σκόπιμα λάθος. Άλλο να θέλεις την λύση και άλλο να αφήνεις τον Μνημονιακό Εοκαβητατζή και την παρέα του να την συμφωνήσει, ζητώντας – ο Εοκαβητατζής – από το ΔΝΤ οικονομική μελέτη για το νέο κράτος, από την ΕΕ εγγυήσεις, από το ΝΑΤΟ να μας βάλει μέσα στο κλαμπ, και από Ισραήλ, Αίγυπτο και πετρελαϊκούς – λαϊκούς; – κολοσσούς συμμαχίες για αγωγούς αερίου. Πού τοποθετεί τις κόκκινες γραμμές του το ΑΚΕΛ; Εννοώ σαν “αριστερό” και “εργατικό” κόμμα, σαν ο “συνεχιστής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κύπρου”.

Εδώ ίσως ρωτήσει κάποιος “καλά, καταλαβαίνω την ένσταση για τον Εοκαβητατζή που δήθεν θα ενώσει την Κύπρο. Αλλά γιατί ένας Μνημονιακός, ένας Κεφαλαιοκράτης, ένας νεοφιλελεύθερος έστω, να μην είναι πατριώτης, να μην θέλει λύση για το καλό του τόπου και του Λαού;

Απλά γιατί θα βρει λύση που θα βολεύει την πούγκα του και την συνοπαρτζιά του. Τα παραδείγματα των τελευταίων χρόνων πολλά …

Ποιός “πατριώτης” θα έφερνε δήθεν τους πυραύλους (!σβουμ!) S-300 και θα ενεργοποιούσε το Ηφαίστειο, στραβάρα του, αλλά μόνο μας έβαλε μπροστά σε τεράστιο ρίσκο, μια ταπεινωτική υποχώρηση και 500 εκατομμύρια ευρώ για να πληρώνει ο σβουμ “Λαός” – χώρια και το “Ευχαριστώ Άκη [τζοχατζο] για όλα”!
Για την “πούγκα” της παρεΐτσας του δεν ενήργησε ο “πατριώτης”; Φυλακή δεν του έπρεπε;

Όμως αυτού του “πατριώτη” το όνομα δώσαμε στο αεροδρόμιο μας το οποίο πληρώνουμε εμείς για να κάνει κέρδη η ιδιωτική εταιρεία που θα το διαχειρίζεται και μάλιστα αν λυθεί το Κυπριακό θα πρέπει να την αποζημιώσουμε για τυχόν νομιμοποίηση του τ/κ αεροδρομίου της Τύμπου, που σήμερα είναι παράνομο.

Τί αποζημιώσεις σε πρόσφυγες για την περιουσία τους και κουραφέξαλα, η μόνη σίγουρη αποζημίωση με την Λύση θα είναι στον Διαχειριστή των αεροδρομίων. Μ’αρέσει που οι Καπιταλιστές θυμούνται τα ρίσκα του Καπιταλισμού και τις ελεύθερες αγορές όταν τους συμφέρει μόνο. Όταν είναι η πούγκα τους που θα υποφέρει θέλουν αποζημίωση γιατί θα ανοίξει ακόμα ένα αεροδρόμιο.

Και οι Κύπριοι τραπεζίτες που αγόραζαν σκουπιδο-ομόλογα εν γνώση τους για το bonus και μόνον, φορτώνοντας με ELA τους υπόλοιπους μέχρι που τίναξαν την μπάνκα στον αέρα; Αυτοί δεν ήταν πατριώτες; Και οι “πατριώτες” που έβγαλαν λεφτά έξω πριν το κούρεμα; Μεταξύ τους και ο συμπέθερος του Προέδρου που μετά έκανε δήθεν μετανοημένος δωρεά στον Αρχιεπίσκοπο κάτι ψίχουλα, που και αυτός μετά πούλησε ένα φιλέτο της Αρχιεπισκοπής στην γυναίκα του Αναστασιάδη σε τιμή χώμα και … 75 άτοκες δόσεις (όλα έγιναν σύμφωνα με τις συνθήκες της ελεύθερης αγοράς σχολίασε η Αρχιεπισκοπή – γειά σου ρε κορόιδο που θα σου λύσουν και το Κυπριακό αυτοί οι Πατριώτες!). Και μετά η κυβέρνηση λέει θα δώσει κρατική παραθαλάσσια έκταση στην Γεροσκήπου στην Αρχιεπισκοπή για να φέρει τον Ούγγρο να κάνει την επένδυση των πολλών δισεκατομμυρίων και μετά η κυβέρνηση θα χαλαρώσει τους όρους του NATURA στον Ακάμα για να αξιοποιήσουν την τεράστια γη που κατέχουν μέσα στο εθνικό πάρκο οι “πατριώτες”.

… και μετά … και μετά … και μετά …

ΑΧΠ

————-

  • Πούγκα = τσέπη
  • Συνοπαρτζιά = κλίκκα
  • Ε πε αλλόνα ρε = πες ακόμα ένα ανέκδοτο να γελάσουμε
Ένα καρπασίτικο γαϊδουράκι στην αυλή του μοναστηριού του Απ.Αντρέα παρακολουθεί αγώνα τέννις.

Ένα καρπασίτικο γαϊδουράκι στην αυλή του μοναστηριού του Απ.Αντρέα παρακολουθεί αγώνα τέννις. Photo: Martinne.

About ΑΧΠ

\|/ Endika Mesa (islaind at yahoo.co.uk) ex livantes \|/
This entry was posted in Δημοφιλή & Ωραία, ΕΟΚΑ Β', Καταστροφή και Προδοσία ΛΤΔ, Κύπρος, Γαούρκα και Μπανάνες and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s