Λεμεσός : επίθεση φασιστών χρυσαυγιτών σε οικοδόμο, μέλος του ΚΚΕ

Παραθέτω ανακοίνωση της ΚΟ Λεμεσού-Κύπρου του ΚΚΕ σχετικά με την επίθεση που δέκτηκε μέλος του ΚΚΕ από φασίστες χρυσαυγίτες.

«Η Κομματική Οργάνωση Λεμεσού – Κύπρου του ΚΚΕ καταγγέλλει τη θρασύδειλη επίθεση φασιστών χρυσαυγιτών σε βάρος μέλους του ΚΚΕ στη Λεμεσό και συγκεκριμένα στην περιοχή του χωριού Αψιού.

Θέλοντας να τρομοκρατήσουν κομμουνιστή οικοδόμο, μέλος του ΚΚΕ στην Κύπρο, του επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τον, φτάνοντας μέχρι το σημείο να τον απειλήσουν για τη ζωή του.

Οι χρυσαυγίτες για μια ακόμα φορά έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο, στοχοποιώντας πρωτοπόρους εργάτες, κομμουνιστές, θέλοντας να τους τρομοκρατήσουν, τη στιγμή μάλιστα που στον κλάδο των οικοδόμων κυριαρχούν τα χαμηλά μεροκάματα, οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας είναι ανύπαρκτες, ενώ η απληρωσιά φτάνει και τον 1 μήνα.

Αυτό που τους ενοχλεί είναι η δράση του ΚΚΕ και των Οργανώσεών του. Τους εξοργίζει η πολιτική πρόταση του ΚΚΕ γιατί στοχεύει τον πυρήνα του συστήματος που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο υπερασπίζονται και υπηρετούν.

Τους φοβίζει η επαφή του ΚΚΕ με την εργατική τάξη και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα και αυτή είναι που στοχεύουν.

Οι συγκεκριμένοι “παλικαράδες” δεν έκαναν κανένα μεγάλο κατόρθωμα.

Οι κομμουνιστές και ο λαός δεν τρομοκρατούνται. Δεν έχουμε τρομοκρατηθεί δεκαετίες ολόκληρες από πιο σκληρούς αντικομμουνιστές από αυτούς, δεν θα μας τρομοκρατήσουν ένα τσούρμο θρασύδειλων. Θα πάρουν κι αυτοί την απάντηση που τους αξίζει, από τους εργαζόμενους και τη νεολαία.


Το ΚΚΕ σε όλη την 100χρονη πορεία του δεν έκανε βήμα πίσω από τον αγώνα για την υπεράσπιση της εργατικής τάξης και την οικοδόμηση μιας κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, του σοσιαλισμού – κομμουνισμού. Να είναι σίγουροι πως δεν θα κάνει ούτε και τώρα.


Με την πρωτοπόρα δράση του μαζί με τα λαϊκά στρώματα της περιοχής θα στείλει τους χρυσαυγίτες και άλλους ομοίους τους, υμνητές του ναζισμού – φασισμού, εκεί που τους αρμόζει: Στο σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας.

Καλούμε τους οικοδόμους, το λαό της Λεμεσού, συνολικά την εργατική τάξη στην Κύπρο να καταδικάσει και να απομονώσει τους φασίστες εγκληματίες χρυσαυγίτες, να σταθούν αποφασιστικά απέναντι στον αντικομμουνισμό και στη ναζιστική ιδεολογία που ωθεί σε εγκληματικές πράξεις.»

Οι επιθέσεις με ταξικό στόχο γίνονται πιό συχνές στην Κύπρο.

Πριν ενάμιση μήνα 100, πάνοπλοι ΜΜΑΔιτες αστυνομικοί μπούκαραν με πλήρη εξάρτηση ρόμποκοπ και ανεμίζοντας τα γκλομπ τους, στο κτήριο των Λαϊκών Οργανώσεων Π. Λακατάμειας και του συλλόγου Α.Ε. Λακατάμειας (Λευκωσία). Είπαν ότι έψαχναν ναρκωτικά, μολότωφ και ρόπαλα γιατί σε διπλανό δωμάτιο στεγάζεται η “Θύρα 9” (Ομόνοια). Περίεργη λογική η σστυνομική.

Πάντως περικύκλωσαν το κτήριο και μπούκαραν από δύο διαφορετικές εισόδους και από την κουζίνα χωρίς κανένα ένταλμα και σίγουρα χωρίς κανένα αξιόπιστο και σοβαρό λόγο (… μας τηλεφώνησαν γείτονες είπαν …). Φυσικά και δεν βρήκαν τίποτα. Μηδέν.

Τότε άρχισαν να προκαλούν και να δημιουργούν ένταση μεταξύ αυτών και των θαμώνων που έπαιζαν πιλόττα ή έτρωγαν κανένα σουγλάκι και τους ζήτησαν τον λόγο. Μεταξύ τους οικογένειες με παιδιά. Στο τέλος, έσπασαν εν ψυχρώ την τζαμαρία, έριξαν χημικά και έφυγαν με δύο συλληφθέντες που δήθεν παρεμπόδισαν το … αστυνομικό έργο. Πρωτοφανή πράγματα για την Κύπρο, μετά την αποικιοκρατία μιλάω.

Η Κυριακή που μας πέρασε ήταν μέρα με πολλή σκόνη (αυτή την επικίνδυνη, από την Σαχάρα) και 41 °C θερμοκρασία. Αλλά και έτσι, μέσα στο λιοπύρι 5,6 σιδεράδες δουλεύουν σε αστέγαστη οικοδομή. Και Κυριακή, και σκόνη (απαγορευτικά τα επίπεδα της), και πάνω από 40 η θερμοκρασία, και βαριά χειρονακτική εργασία σε εξωτερικό χώρο. Τέτοια φαινόμενα έγιναν πολύ συχνά στην Κύπρο. Σιγή νεκροταφείου όμως από τις Συντεχνίες και δη την ΠΕΟ που κάποτε, πριν πολλά χρόνια και με άλλα στελέχη κατέκτησε αυτά που σήμερα ο νυν Γ.Γ. της, μαζί με όλους μας, τα βλέπει να τα καταπίνουν οι μεγαλο-εργοδότες ένα ένα.

Κάποιοι βλέπουμε αυτή την κατάντια και ξεροκαταπίνουμε. Άλλοι όμως χασκογελούν και κάνουν συμφωνίες “κυρίων” με το Κεφάλαιο. Αυτοί βολεύτηκαν.

Αυτοί που δεν συμβιβάζονται δίνουν τον δικό τους αγώνα. Από τα κάτω.

Μα το Κεφάλαιο ανησυχεί όταν βλέπει να βραχυκυκλώνονται τα κυκλώματα που έστησε με τους βολεμένους γιατί δεν μπορούν να ποτζοιμίζουν τον εργαζόμενο με τις ατάκες του στυλ “εφέτος θα είναι χρόνος εργατικών διεκδικήσεων“. Εμ πόσα χρόνια να ρίχνουν το ίδιο πυροτέχνημα;

Και όταν το Κεφάλαιο ανησυχεί ξαμολάει τους φασίστες. Το αξύριστο πρόσωπο του Ιανού.

——-

ΑΧΠ

About ΑΧΠ

\|/ Endika Mesa (islaind at yahoo.co.uk) ex livantes \|/
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s