Αρνητικός στον Κώρονο ο Σαρλ Μισέλ προετοιμάζει πυρετωδώς τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας – ασφαλές λιμάνι για την Κύπρο ακόμα η ΕΕ

Ο Λιμενάρχης της Ευρωπαϊκής μας Ένωσης, Σαρλ Μισέλ, έχει πολλά ταλέντα τα οποία ξεδιπλώνει και αξιοποιεί καθημερινά, ασκώντας τα καθήκοντα του.

Ενώ στα σαλόνια των Βρυξελλών, ο Σαρλ Μισέλ, χόρευε τα βαλς και έτρωγε Ferrero Roche και πάπια α-λ-Οράντζ, στο λιμάνι αφιερώνει πια αρκετό από τον χρόνο του και αναλώνει τα τάλαντα του στην διαχείριση του Κερχανέ — της νησίδας αγοραίου έρωτα που βρίσκεται στην Νότια-Ανατολική μεριά των εγκαταστάσεων.

Εκεί κάτω στην Νήσο των Αγίων οι πόρνες τελευταία κάνουν του κεφαλιού τους. Έχουν στήσει μια τεράστια κολυμπήθρα και ξεπλένουν μέσα τα κρυφά των πελατών του μαγαζιού και μετά τους δίνουν και πιστοποιητικό ότι τον έχουνε μεγάλο και για αυτό πληρούν όλα τα κριτήρια εισόδου στο Λιμάνι – το πιστοποιητικό Ευρωπέου εξασφαλίζει πάσο εφ’όρου ζωής για αυτούς και τα παιδιά τους. Η μπίζνα είναι τόσο επικερδής που ακόμα και ο γενικός υπεύθυνος των παρασκηνιακών λειτουργιών του Κερχανέ έπλυνε ο ίδιος προσωπικά κάποιο Ασιάτη κλεφτοκοτά που τον έκανε χρυσό για την εκδούλευση. Ο Μισέλ προς το παρόν ξοδεύει τα απογεύματα του σε μαθήματα υποκριτικής τέχνης που του δίνει ο Ντόναλτ Ντακ για να κάνει κουά κουά.

Η μεγάλη μπίζνα όμως είναι άλλη και το Ασφαλές Λιμάνι έχει ήδη κάνει τα σχέδια του για αυτήν. Βασικά τοποθέτησε τα πιόνια στις θέσεις τους, κούρντισε τον μηχανισμό τους και ακόνισε τις μασέλλες τις δικές του και των σκυλιών του.

Το πρώτο πιονάκι έκλωσε από εδώ, έκλωσε από εκεί κούνησε λίγο και την ράβδο του αλλά τελικά πήγε ακριβώς εκεί που έπρεπε. Το δεύτερο πιόνι κάνει πως δεν καταλαβαίνει και αναλώνεται σε φιλιππικούς ζητώντας από το Λιμεναρχείο να επιβάλει την τάξη και να προστατέψει τον Κερχανέ μας από ένα ταραξία γείτονα που έρχεται κάθε νύχτα και κατουρά έξω από τον τοίχο μας. Πριν 2 μέρες θα είχαμε λιμενικό συμβούλιο και ο δικός μας μουλάρωσε και ήθελε κυρώσεις στον γείτονα. Δυστυχώς όμως το συμβούλιο αναβλήθηκε γιατί ο Σαρλ Μισέλ νόμισε ότι τον εκτύπησε ο Κώρονος και έτσι ο γείτονας μας συνεχίζει ταραχές να ποιεί.

Σήμερα ευτυχώς μάθαμε ότι ο Σαρλ είναι απόλυτα υγιής — ώ χαρά — και έτσι περιμένουμε το συμβούλιο του Λιμένα μας σε μία εβδομάδα. Μέσα στην οποία πολλά μπορούν να γίνουν …

Γνώμη μου είναι ότι με τόσο λερωμένες φωλιές εδώ στον Κερχανέ, από κάπου θα πιαστεί ο πολυτάλαντος Σαρλ. Και φυσικά οι μεγάλες μπίζνες είναι για τους μεγάλους και οι μικρές για τους μικρούς. Ο καθένας εκεί που φτάνει.

About ΑΧΠ

\|/ Endika Mesa (islaind at yahoo.co.uk) ex livantes \|/
This entry was posted in Ελληνικά, Κύπρος, Γαούρκα και Μπανάνες, Χιούμορ / Σάτιρα and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s