Δέρνουν με 6 ευρώ την ώρα

Για την αστυνομική βία, Φεβράρης 2021. Με αφορμή τα παράπονα μέλους μιας συντεχνίας (συνδικάτο) αστυνομικών ότι τους έδωσαν, οι ανώτεροι — πολιτικοί προϊστάμενοι εννοεί — εντολή να δέρουν τον κόσμο αλύπητα σε πορεία διαμαρτυρίας των “Ως Δαμέ” αλλά μετά κανένας από αυτούς δεν βγήκε να αναλάβει την ευθύνη και τώρα κατηγορούν τους απλούς αστυνομικούς ότι έκαναν του κεφαλιού τους. Από τότε έχει αντικατασταθεί η Υπουργός Δικαιοσύνης. Αυτός μιλά για την φίλη των κόρων του Προέδρου, αυτή που άφησε παρακαταθήκη τις αυθαίρετες αστυνομικές έρευνες σε σπίτια πολιτών που η ίδια έκρινε ότι την σατίριζαν και την κατάσχεση υπολογιστών για … εξέταση.

Τον άκουγα στο ράδιο όλη μέρα.

Να ματσουκώνει τα αυτιά μου. Τον εκλώτσησεν ο μάστρος του τζιαι γυρεύκεται στα ράδια να πει τον πόνο του. Γάου και Κάϊ και Γάου και Αρφ και Κάϊ και τα άλλα τα λυπητερά τα σκύλικα.

Του έκανα στίχο. Με αγάπη. Με συμπόνοια. Αφήνοντας κατά μέρος το ότι και εγώ έφαγα ξύλο από τα όργανα με το Ματσούτζι. Πέρασα καιρό μαζί τους και τους συμπονώ.

φάκκα-φάκκα
φάκκα-φάκκα Μαν!
φάκκα-φάκκα
φάκκα-φάκκα Γιες!
φάκκα-φάκκα πας τα πέτσενα
φάκκα-φάκκα δέρτα Μαν
φάκκα-φάκκα
φάκκα-φάκκα σπάστα
φάκκα-φάκκα κλοπ
φάκκα-σπάστα
φάκκα-σπάστα κλοπ
φάκκα-φάκκα
κλοπ, κλοπ τζιαι σπάστα
φάκκα τα τζιαι σπάστα
σπάστα πέρκι μον τζιαί φύει
φάκκα του να φύει
να φύει ο πελάς

Ρε ο λας ένει πελάς;
Ρε ο λας ταΐζει σας!
Ρε ο λας εν ε πελάς!
Ρε ο λας ταΐζει σας!
Ο λας εν φεύκει όσο τζι’αν φακκάς.
Ρε ο λας εν ε πελάς!
Ο λας εν φεύκει όσο τζι’αν φακκάς.
Ο λας εν φεύκει όσο τζι’αν φακκάς.
Ο λας εν δαμαί το γαίμα να πιτά.M

Φουσκωτός-κι’-απλέρωτος να βγάζει τα άπλυτα τους στον δρόμο για να τον δικαιώσουν τα υποζύγια. Τα οποία έδερνε πριν λίγες μέρες. Ζητά συμπόνοια από τους λήπτες των ματσουτζιών του (μα συγγνώμη δεν ζήτησε). Οταν η Υπουργός του τον έδωσε στεγνά στα όρνεα τον Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης να τον φάνε, βγάζοντας, πριν από τους ανακριτές, δική της καταδικαστική απόφαση.

“Πήρε [η Υπουργός] προϋπολογισμό 340 εκατομμύρια ευρώ στη Βουλή και οι αστυνομικοί είναι ανασφάλιστοι. Ούτε αναφέρει πουθενά να μας ασφαλίσει έστω με ένα εκατομμύριο ευρώ. Μας λέει ότι δεν αντέχει την πίεση. Αν δεν αντέχει την πίεση κα Αγαπητού, να έρθει μαζί μου το Σάββατο ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα για 30 ευρώ που θα πληρωθεί ο αστυνομικός για πέντε ώρες, να έρθει κάτω στην πρώτη γραμμή να δει τι σημαίνει πίεση.”

Οι δηλώσεις είναι του Επί Κεφαλής του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Ανεξάρτητης Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων Κύπρου (ένα από τα λίγα μέρη που υπάρχει ακόμα είναι εδώ: https://oparatiritis.com.cy/2021/02/18/drimitati-kritiki)

Ο Αίαντας ξεκουράζεται μπροστά από την Αρχιεπισκοπή στην Λευκωσία 2020 – 1974 = 46

Το σημαντικότερο που μάθαμε και από άλλες δηλώσεις του Αστυνομικού-Συνδικαλιστή είναι ότι το Αντι-Οχλαγωγικό σώμα της Αστυνομίας αποτελείται από αστυνομικούς που κανονικά δουλεύουν σε άλλες υπηρεσίες, π.χ. στην τροχαία. Αλλά μετά από μια κάποια εκπαίδευση, για να μάθουν να δέρνουν τον κόσμο, γίνονται μέλη ΚΑΙ αυτού του σώματος. Στο οποίο καλούνται όταν υπάρχει ανάγκη και πληρώνονται με υπερωρίες, επιπλέον του κανονικού μισθού τους. Τον δε ρόμποκοπ εξοπλισμό τους τον έχουν στα σπίτια τους. Για όταν χρειαστεί, πάντα έτοιμο το ματσούτζι.

Ωραίο αυτό το κόλπο, ποιό φασιστο-μυαλό το σκέφτηκε; Για να δέρνουν να τους δίνουμε κατιτίς παραπάνω από τους άλλους τους ίλαρους. Και σκέφτηκαν το κόλπο με τις υπερωρίες, 6 ευρώ την ώρα δηλαδή συν ο μηνιαίος μισθός. Πέρασε αυτό από την Βουλή; Ή μήπως το σκέφτηκαν έτσι ακριβώς για να μην περάσει από την Βουλή; Έχει πολλή “τεχνογνωσία”, καρεκλοκενταυρική, αυτό το εύρημα. Και μπράβο μας γιατί το σκεφτήκαμε και αυτό στο νησί της Μπανάνας αλλά και το ότι δεν το οσφρίστηκε και κανένας των “Εγκύρων”, των “Εκλεγμένων”, των “Επιτρόπων”.

Ματσούτζι-ματσούτζι αλλά η Αστυνομία μας κατέχει και την υψηλή τεχνολογία για την “καταστολή”. Ακόμα και τις σάλπιγγες, που έριξαν την Ιεριχώ, τις έχει στην διάθεση της.

Φυσικά μιλώ για το συμπαθέστατο “κανόνι νερού” (!!!). Tον Αίαντα. Όνομα και πράμα. Βαφτισμένο, σίγουρα, από αγράμματα Ες-Ες. Το εν λόγω κανόνι, τρελαμένο από την βουλή της Υπουργίνας επί τω Αρμάνι, σημάδευε και έριχνε μπαμ και κάτω στην Λεωφόρο Μακαρίου [sic ρε!] λες και ήταν πάλι η ΕΟΚΑ Β’ στους δρόμους με τα Τανκς.

Οι Αγράμματοι και οι Φασίστες πάλι στους Δρόμους υπακούοντας εντολές. Μα χωρίς ούτε μια στιγμή να κάτσουν να σκεφτούν τι τρομερό μα και γελοίο τους ζητούν, η Εξουσία από τα γραφεία της και τα Μαλλ της και τις πισίνες της, να κάνουν. Τα υποχείρια.

Μα δεν προλάβαμε να γελάσουμε.

Ο Αίαντας στην Λεωφ. Στασίνου, Λευκωσία.

Γιατί βήχοντας και πτύωντας, ο Αίαντας σκόρπισε, δυστυχώς, και το μάτι της Κύπριας μουσικού που χόρευε για να τον ξορκίσει, στο πεζοδρόμιο. Και τώρα το εγχειρούν, για να το σώσουν.

Αυτός ο Αίαντας (Ajax στα ξένα) όμως δεν μας έρχεται από το ομιχλώδες Επέκεινα. Αλλά μάλλον από το γειτονικό Ισραήλ σύμφωνα με αυτό το άρθρο από το newsbeast.gr (Νοέμβρης 2018) που μας συστήνει τον έλληνα, και όχι τον κύπριο Αίαντα, το 2018:

Το 2009, μετά και τα όσα δραματικά είχαν συμβεί τον Δεκέμβρη του 2008 με τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, η Ελληνική Αστυνομία αποκτά τον «Αίαντα» και το 2012 το «πακέτο» ολοκληρώνεται με την απόκτηση του «αδερφού» του, ενός οχήματος, δηλαδή με σχεδόν τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά με τον «Αίαντα» και (τουλάχιστον) τριών ακόμα μικρότερης δυναμικότητας θωρακισμένων οχημάτων.

Η παρθενική εμφάνιση του «Αίαντα» έγινε στις 14 Δεκεμβρίου 2010 στα επεισόδια που γίνονταν στη λεωφόρο Λαυρίου με αφορμή τη κατασκευή ΧΥΤΑ στην περιοχή. Τότε, ο «Αίαντας» δεν έριξε κατά των διαδηλωτών αλλά χρησιμοποιήθηκε μόνο για την κατάσβεση πυρκαγιών αλλά και τη διάλυση των φλεγόμενων οδοφραγμάτων.

Ο «Αίαντας» αγοράστηκε από το Ισραήλ έναντι 380.000 ευρώ. Μέχρι και σήμερα το τι ακριβώς προέβλεπε η συμφωνία με την εταιρεία BAT (Beit Alfa Technologies) είναι μάλλον ασαφές. Σύμφωνα με ένα από τα σενάρια (το οποίο είναι και το επικρατέστερο) στις 380.000 ευρώ περιλαμβάνεται και η απόκτηση του «αδερφού» του «Αίαντα», ενώ τα τρία μικρότερα θωρακισμένα οχήματα φαίνεται πως είναι δωρεά της κυβέρνησης του Ισραήλ μετά από μια μεγάλη παραγγελία (ή ως αντιστάθμισμα αυτής) δακρυγόνων και χημικών προκειμένου να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες για την καταστολή των αντιμνημονιακών διαδηλώσεων.

Το όνομα «Αίαντας» προέκυψε από έναν… αυτήκοο μάρτυρα στην Κερατέα ο οποίος άκουσε τους αστυνομικούς να τον αποκαλούν έτσι μέσω ασυρμάτων. Στην πραγματικότητα πρόκειται για ένα όχημα RCU-6000 που βασίζεται σε σασί φορτηγού Mercedes-Benz. Το 6000 στο όνομά του προέρχεται από τα λίτρα που μπορεί να «κουβαλήσει» πριν ξαναχρειαστεί ανεφοδιασμό.

Ενδεικτικά, τρεις άνθρωποι ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ το 1996 στην Ινδονησία (το όχημα έριχνε νερό που περιείχε αμμωνία). Άλλοι τόσοι έχασαν τη ζωή τους στη Ζιμπάμπουε το 2007 εξαιτίας του πανικού που προκλήθηκε από τη χρήση του. Στην Τουρκία το 2013, όταν το όχημα χρησιμοποίησε δακρυγόνο υγρό, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του. Στην Ουκρανία το 2014 πέθανε ένας διαδηλωτής από πνευμονία που προκάλεσε το παγωμένο νερό. Στη Γερμανία, σε διαδήλωση στη Στουτγάρδη, ένας διαδηλωτής χτυπήθηκε στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να χάσει την όρασή του. Τέλος στη Νότια Κορέα, το 2016, ένας 68χρονος αγρότης υπέκυψε στα τραύματα που προκλήθηκαν σχεδόν σε ολόκληρο το σώμα του όταν τον χτύπησε μια ριπή.

Απ’ όλα τα παραπάνω παραδείγματα γίνεται σαφές πως οι «αύρες» είναι ασφαλείς μόνο αν ρίχνουν σε φλεγόμενα οδοφράγματα και από απόσταση. Τι γίνεται, όμως, αν στη μέση της πορείας της υδάτινης ριπής βρεθεί κάποιος διαδηλωτής;

Η ρύθμιση της έντασης γίνεται από τους χειριστές- αστυνομικούς κάτι που δεν αποκλείει το ανθρώπινο λάθος. Οι χειριστές προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα λάθους ρίχνοντας με μια μικρή κλήση προς τα πάνω (ή τουλάχιστον, έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει), περιορίζοντας έτσι την πιθανότητα να βρεθεί κάποιος στη μέση καθώς κάτι τέτοιο -όπως έχει αποδειχθεί- είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Προσωρινά τον κλείσανε τον Αίαντα πάλι κάτω στον Λαβύρινθο να θωπεύεται με τους ματσουκόκαυλους που του έστρωσαν παχνί.

Όπου να´ναι βγαίνει πάλι όμως.

ΑΧΠ
——

Ματσούτζι: από το ιταλικό mazza, το βαρύ σφυρί, εδώ το ρόπαλο, το γκλομπ: τυπικό όργανο που χρησιμοποιεί η αστυνομία για την επιβολή της τάξης σε οπισθοδρομικά “κράτη”. Επίσης δες και το “Κουρπάτζι” το οποίο νομίζω προέρχεται από το τουρκικό “kırbaç” που σημαίνει μαστίγιο. Παρόμοιο και το “kamçı” που χρησιμοποιείται στα Ελληνικά. Ρήματα: kırbaçlamak, kamçılamak – κουρπατζιάζω, εκουρπάτζιασέντους (αυτούς), εματσούτζιασέντους (αυτούς), εν να σε ματσουτζιάσω (εν να σε … = θα σε …). πηγή: Εξεταστικό Δοκίμιο για εισδοχή στην Αστυνομική Σχολή Κύπρου, 2017 (Αίαντας εσύ, σε τρολλάρω και εγώ).

Φακκώ: κτυπώ δυνατά. Και σε καρφιά και σε ανθρώπινα κεφάλια. Εγώ λέω ίσως και fuckκκώ.

Τώρα τι να έγινε με τις έρευνες που διατάχτηκαν για να βρουν αν φταίει κάποιος για το ξύλο που έδωσαν και το μάτι που έβγαλαν οι αστυνομικοί και οι χειριστές του Αίαντα, ειλικρινά δεν ξέρω. εδώ λέει ότι έβγαλαν πόρισμα. Όμως δεν κατάλαβα ποιό είναι. Η ανακοίνωση των “Ως Δαμέ” στον παραπάνω σύνδεσμο λέει: Με την ολοκλήρωση του πορίσματος της Ανεξάρτητης Αρχής Ισχυρισμών και Παραπόνων σχετικά με την υπέρμετρη αστυνομική βία που ασκήθηκε κατά ειρηνικών διαδηλωτών στην πρώτη πορεία του Ως Δαμέ, το οποίο φέρεται να εμπεριεχει συστάσεις για τη δίωξη αστυνομικών, ξεκίνησε τις τελευταίες μέρες μια απόπειρα ξεπλύματος της αστυνομικής βίας και καταστολής από τον πρόεδρο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος της Παγκύπριας Συντεχνίας «Ισότητα», Νίκο Λοϊζίδη. Ίσως να μην μάθουμε και ποτέ.

στα δεξιά πάρκαρε και ο Αίαντας, 46 χρόνια μετά.
πού είναι ο Αίαντας, που τα πρόβατα;
1974, αυτός πληρωνόταν 6 δολλάρια την ώρα, του δώκανε και τες σφαίρες μούχτην, του γαουρκού (ψιτ, έχεις καμιά κάμαρη να μένω μέσα, πρόσφυγα με έκαμες, γαουρόσπορε) …

About ΑΧΠ

\|/ Endika Mesa (islaind at yahoo.co.uk) ex livantes \|/
This entry was posted in τα σύννεφα δεν έχουν κάγκελλα, ΕΟΚΑ Β', Καταστροφή και Προδοσία ΛΤΔ, Κύπρος, Γαούρκα και Μπανάνες, Χιούμορ / Σάτιρα and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Δέρνουν με 6 ευρώ την ώρα

  1. ilaros says:

    ίλαρος = ο ήρεμος, ο ήσυχος, ο χαλαρός.

Leave a comment