Όσοι δεν βλέπουν τον Φασισμό στην Ουκρανία δεν είδαν ούτε την Φασιστική ΕΟΚΑ Β’ στην Κύπρο

Διάβασα πριν λίγο μια ανάρτηση που προσπαθεί να μας πείσει ότι η παρουσία Φασιστών στην Ουκρανία, η ενσωμάτωση των νεο-ναζιστικών ταγμάτων “Αζόφ” και “Αϊντάρ”  στον ουκρανικό στρατό, οι επιθέσεις σε Ουκρανούς Εβραίους, σε Ρομά, σε Κομμουνιστές, η δράση των ταγμάτων αυτών στο Λουγκάνσκ , στην πλατεία Μαϊντάν, στο κτήριο των συνδικάτων στην Οδησσό που πυρπόλησαν και έκαψαν ζωντανούς αρκετούς που ήταν μέσα, οι δηλώσεις αγάπης και σεβασμού στον Ουκρανό-Ναζί εγκληματία Στεπάν Μπαντέρα από επίσημα και ανεπίσημα ουκρανικά χείλη με στεφάνια και ναζιστικούς χαιρετισμούς, όλα αυτά είναι φτηνή προπαγάνδα από την Ρωσία για να δικαιολογήσει την εισβολή της στην Ουκρανία.

AzovMarch
Στρατιωτική παρέλαση του τάγματος Αζόφ, Ουκρανία.

Προφανώς η Ρωσία χρησιμοποιεί όλα αυτά για να δικαιολογήσει ένα έγκλημα που διαπράττει αλλά δεν σημαίνει ότι όλα είναι ψέματα.

Την Ρωσία την βόλεψαν πολύ οι Ουκρανοί φασίστες.

Αυτή είναι η  αλήθεια.

Όσοι βαφτίζουν το φασιστικό παρελθόν και παρόν της Ουκρανίας “φτηνή προπαγάνδα” ίσως είναι στραβοί και κουφοί ίσως και ανόητοι. Καμιά όμως υπηρεσία δεν προσφέρουν στον απλό κόσμο της Ουκρανίας που θέλει να ζήσει σε ένα ειρηνικό κράτος, αδελφικά, μαζί με όσους άλλους λαούς, εθνότητες και μεινότητες ζουν εκεί σήμερα.

Τα εγκλήματα που έκαναν τα τάγματα “Αζόφ” και “Αϊντάρ” στην ανατολική Ουκρανία, στην περιοχή Λουγκάνσκ έχουν δημοσιευτεί από την οργάνωση Διεθνής Αμνηστία, εδώ.

Aidar
War Games από το Φασιστικό τάγμα Αϊντάρ, Ουκρανία.

Όσοι βαφτίζουν το φασιστικό παρελθόν και παρόν της Ουκρανίας “φτηνή προπαγάνδα” είναι οι ίδιοι που έκαναν και κάνουν ότι δεν βλέπουν  την εγκληματική δράση της ΕΟΚΑ Β’ που οδήγησε πραξικοπηματικά στην κατάλυση της Δημοκρατίας στην Κύπρο και, έπειτα από μία εβδομάδα, στην τουρκική εισβολή και κατοχή, ως και σήμερα, των σπιτιών μας, των χωριών μας. Λίγο πολύ με τις ίδιες δικαιολογίες που χρησιμοποιεί σήμερα η Ρωσία. Ειρηνευτική επιχείρηση  βάφτισε η Τουρκία την εισβολή της. Δήθεν για να προστατέψει τους τουρκοκύπριους από την ΕΟΚΑ Β’ που προηγουμένως, από το 1963 ως το 1974, είχε στοχοποιήσει συστηματικά και τουρκοκύπριους άμαχους μεταξύ των άλλων εγκλημάτων της. Πολλοί σκελετοί τουρκοκυπρίων έχουν βρεθεί σε ξερο-πήγαδα από τις ομάδες ταυτοποίησης μέχρι σήμερα.

StefaniGriva2022
Στεφάνι στο μνημόσυνο του Γρίβα από Υπουργό της Κυπριακής Κυβέρνησης, 2022

Όσοι βαφτίζουν το φασιστικό παρελθόν και παρόν της Ουκρανίας “φτηνή προπαγάνδα” και δεν βλέπουν τα στεφάνια στο μνημείο του Στεπάν Μπαντέρα μάλλον δεν βλέπουν ούτε τα στεφάνια, ακόμα και πριν λίγες εβδομάδες, στο μνημείο του Γρίβα από δεξιούς πολιτικούς, ακόμα και μέλη της κυπριακής κυβέρνησης αλλά και εισαγώμενα ακροδεξιά φρούτα από την Μητέρα Ελλάδα. Ο Γρίβας που οργάνωσε την ΕΟΚΑ Β’, έδινε τις εντολές για τις βομβιστικές της επιθέσεις και σχεδιάσε το πραξικόπημα. Αυτός.

StefaniGriva2021
Στεφάνι στο μνημόσυνο του Γρίβα από την ηγεσία του κόμματος ΔΗΣΥ, 2022

Πρόβλημα με τον Φασισμό και την φασιστική μειοψηφία της, είχε και έχει η Ουκρανία.

Πρόβλημα με την Φασιστική ΕΟΚΑ Β’ είχε και έχει και η Κύπρος.

Εσείς συνεχίστε έτσι, με ανοησίες και αρλούμπες που ξεπλένουν τους Φασίστες, λες και κρατάτε τον  θεό από τα @@.

Azov2
Στρατιωτική παρέλαση του φασιστικού τάγματος Αζόφ, Ουκρανία.
StefaniGriva2015
Στεφάνι στο μνημείο του Γρίβα από υπουργό της Κυπριακής Κυβέρνησης, 2015
Apoel_EOKABKSANAGAMITHOU
Κερκίδα ΑΠΟΕΛ καλεί την ΕΟΚΑ Β’ να ξανακτυπήσει, να ξανακάνει πραξικόπημα δηλαδή; Να φέρουν τον τουρκικό στρατό ως την Λεμεσό; Αυτό θέλουν οι ανόητοι;
JewishMonumentSwastika
Βεβήλωση μνημείου Εβραίου (Sholem Aleichem) στο Κίεβο με … σβάστικες, Νιόβρης 2019

ΑΧΠ


– Λέω τα πράγματα όπως τα καταλάβω και  με απίστευτη πικρία για την προδοσία που έκαμε η ΕΟΚΑ Β’, για το έγκλημα της προς όλους τους Κύπριους και τους πρόσφυγες πολύ περισσότερο. Δεν δικαιολογώ καμιά εισβολή, ούτε της Τουρκίας, ούτε της Ρωσίας. Ξέρω όμως ότι για να βγάλει κάποιος συμπεράσματα πρέπει να βλέπει τα πράγματα από όλες τις μεριές, χωρίς προκατάληψη και χωρίς να τα απομονώνει και να τα αποκόπτει από το ιστορικό τους πλαίσιο. Αυτό πάντα προσπαθώ να κάνω. Αν είμαι άδικος ή μεροληπτώ, κρίνομαι.

About ΑΧΠ

\|/ Endika Mesa (islaind at yahoo.co.uk) ex livantes \|/
This entry was posted in ΕΟΚΑ Β', Καταστροφή και Προδοσία ΛΤΔ, Κύπρος, Γαούρκα και Μπανάνες, Καπιταλισμός, Βαρβαρότητα, Εκμετάλλευση, Εξαπάτηση and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a comment