Πήξαμε στα σκ*τ*!

(δες παρακάτω για την τελευταία ενημέρωση)

Κύπρος ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ, 2019, παραμονή ΕΥΡΩ-ΕΚΛΟΓΩΝ. ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΚΑΤΑ χύσαμε μέσα στον ποταμό Πεδιαίο στην Λακατάμια, 5 χμ από το κέντρο της Λευκωσίας (στίγμα: 35.129869, 33.315981).

Κάποιος ανευθυνουπέυθυνος έβαλε τις σωλήνες της αποχέτευσης 25 μέτρα από τον ποταμό. Και τον σταθμό του αποχετευτικού συστήματος επίσης εκεί, δίπλα από τους προσφυγικούς συνοικισμούς του Αγίου Μάμα.

Σήμερα έσπασαν οι σωλήνες και τα σκατά τρέχουν μέσα στον ποταμό, μάλιστα με εκσκαφέα τα σαίνια άνοιξαν αυλάκι για να διευκολύνουν την πορεία τους προς την κοίτη του ποταμού Πεδιαίου, που καταλήγει στα κατεχόμενα.

Ανυπολόγιση οικολογική καταστροφή κατά μήκος του Πεδιαίου από Λακατάμια μέχρι ποιός ξέρει που;

Σκατά ως εκεί που φτάνει το μάτι.

Και δυσοδία αφόρητη.

Πάμε καλά Κύπρος. Douze points και έξι ευρωβουλευτές.

Ενημέρωση 27/05/2019: τρέχουν χωρίς διακοπή τα λύματα, 4 μέρες και νύχτες τώρα.

Τελευταία ενημέρωση 29/05/2019 μεσημέρι: σταμάτησε η ροή των σκατών μετά από 5 ή 6 μέρες. Όσα βγήκαν τώρα είναι στάσιμα στην κοίτη του ποταμού για περίπου 2 χλμ βόρεια – ξεπέρασαν και την επόμενη γέφυρα κατά 100 μέτρα.

Περιμένουμε από τους Φελλούς μας – τους ανευθυνο-υπεύθυνους – να μας απαντήσουν γιατί:

  • Ποιός και γιατί σχεδίασε και έκτισε το αντλιοστάσιο και τοποθέτησε τις σωλήνες της αποχέτευσης στην όχθη του ποταμού;
  • Γιατί δεν είχαν plan-B σε περίπτωση τέτοιας βλάβης.
  • Γιατί δεν ειδοποίησαν τον κόσμο να μειώσει τα απόβλητα του προσωρινά, π.χ. πλυντήρια.
  • Γιατί τα μέσα μαζικής εξαπάτησης δεν άσκησαν πίεση με συνεχή ρεπορτάζ – φαίνεται τα συνεργεία τους έψαχναν τα πτώματα τον καημένων δολοφονημένων γυναικών στις κόκκινες λίμνες. Καταλαβαίνουν το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής που έγινε; Καταλαβαίνουν την δυσοδία στα ρουθούνια των αρχόντων που μένουν στα σπίτια κατά μήκος της όχθης του ποταμού στην περιοχή του Λυκείου;
  • Και το σημαντικότερο, περιμένουμε να μάθουμε τι θα γίνει στο μέλλον όταν ξανασυμβεί αυτό το κακό. Τι έμαθαν και τι σκοπεύουν να διορθώσουν;

Κατάλαβες δηλαδή ότι τίποτε δεν θα μάθουμε, ότι τίποτε δεν θα αλλάξει, ότι όχι plan-B αλλά ούτε plan-A έχουν (άκου έβαλαν ΕΝΑ βυτιοφόρο να τα ρουφά και να τα παίρνει στην Ποταμιά, 1.5 ώρα μακρυά πήγαινέλα, πόσα πρόλαβε το βύτιο και πόσα κατέληξαν στον ποταμό;). Και το σημαντικότερο, κατάλαβες ότι το ένα χέρι (Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης) νίβει τ’άλλο (Φελλοί) και τα δυό το πρόσωπο.

Πρόεδρος του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας είναι ο εκάστοτε Δήμαρχος Λευκωσίας με μέλη από τους γύρω Δήμους. Πρόεδρος (2012-2017 και 2017-2021) ο Κ.Γιωρκάτζης, προηγουμένως η Ε.Μαύρου (δήμαρχος Λευκωσίας 2006-2011), η οποία είναι και Βουλευτής του ΑΚΕΛ και διευθύντρια του ραδιοφωνικού σταθμού Άστρα και εφημερίδας Χαραυγή.

η ροή των σκατών με φόντο την απαραίτητη, στον κυπριακό ορίζοντα, ελληνική σημαία

Κερασάκι στην τούρτα, η ελληνική σημαία φόντο στα ρέοντα σκατά και η τουρκική στον Πενταδάκτυλο από πίσω.

Κερασάκι στην τούρτα νο2: αχάπαροι Λευκωσιάτες να κάνουν τον περίπατο τους στο πάρκο για να χάσουν κιλά αλλά ένας να μην πάει να ρωτήσει τι γίνεται ρε παιδί μου; Να τους πουν να κλείσουν το αυλάκι, να βρουν άλλο τρόπο να απελευθερώσουν τα λύματα από τις σπασμένες σωλήνες. Μηδέν. (γράψε λάθος, χτες συνάντησα μια νεαρή κοπέλα που πήγε να δει τι γίνεται)

Ερώτηση: ποιός σχεδίασε το αποχετευτικό σύστημα Λευκωσίας;

Ποιός έβαλε τις σωλήνες δίπλα από περιοχή μεγάλης οικολογικής σημασίας;

Ποιός σκέφτηκε να ξαπολύσουν τα σκατά μέσα στην κοίτη του ποταμού (2 μέρες τώρα, από το βράδυ της 24/05/2019);

Ποιά μέσα μαζικής εξαπάτησης δεν το ανέφεραν σαν πρώτη είδηση; Ποιά δεν το ανέφερα καθόλου;

Απάντηση: άμα-σιύλλο-γύρευκε (τρέχα γύρευε).

Και για να μην αδικούμε το προσωπικό του Αποχετευτικού Λευκωσίας: μου είπαν, δηλαδή ο ένας και μοναδικός που βρήκα εκεί, ότι έρχεται βυτιοφόρο και τα μαζέυει!!!!!!! Δηλαδή κάθε μια ώρα έρχεται ένα βυτιοφόρο και τραβά 10/20 κυβικά μέτρα ενώ εκατοντάδες άλλα καταλήγουν στον ποταμό με το αυλάκι που άνοιξαν αυτοί.

Τραγική κατάσταση, ανυπολόγιστη καταστροφή, λένε για 2,000 κυβικά μέτρα, εσείς υπολογίστε 20,000 κμ: η ροή τεράστια όπως δείχνουν οι φωτογραφίες, επί 36 ώρες και βάλε.

Τραγικά ανεύθυνοι οι υπεύθυνοι, αλλά Ευρώπη σταθερά η Κύπρος.

Η Ευρώπη μας εμάρανε.

τρέχουν προς τον ποταμό

ο σταθμός λυμάτων του αποχετευτικού Λευκωσίας στην Λακατάμια (απέναντι από ΠΑΕΕΚ Κερύνειας) – κάποιος έξυπνος τον τοποθέτησε 25 μέτρα από τον ποταμό Πεδιαίο και 50 μέτρα από τον προσφυγικό συνοικισμό Αγίου Μάμα

οι ανεύθυνοι δεν είχαν άλλη λύση παρά να ανοίξουν αυλάκι και να οδηγήσουν χιλιάδες τόνους βοθρο-λυμάτων (ακατέργαστων) στον ποταμό Πεδιαίο

αφρίζοντας, προς τον ποταμό

προς τον ποταμό

η οδός των λυμάτων στον ποταμό Πεδιαίο

τα σκατά στην κοίτη του ποταμού Πεδιαίου

τα σκατά στην κοίτη του ποταμού Πεδιαίου αρμενίζουν προς τα βόρεια, προς το κέντρο της Λευκωσίας

———–

ΑΧΠ

About ΑΧΠ

\|/ Endika Mesa (islaind at yahoo.co.uk) ex livantes \|/
This entry was posted in Κύπρος, Γαούρκα και Μπανάνες and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s